Keškül
1 litr | mléka |
2 | vejce |
1 sklenice | vody |
1/2 sklenice | nastrouhaného kokosu |
1 sklenice | cukru krupice |
2 lžíce | rýžové mouky |
1 lžíce | másla |
nastrouhané pistácie |
Postup
Litr mléka vlijeme do hrnce, přidáme lžíci másla a 1 sklenici cukru, zamícháme, a vše přivedeme k varu. Mléko s cukrem vaříme na mírném ohni dalších osm minut. Do misky nalijeme sklenici vody, nahoru přidáme rýžovou mouku, a zamícháme. Do této směsi rozklepneme dvě vajíčka, která s vodou dobře rozkvedláme. Do vroucího mléka vsypeme nastrouhaný kokos, a za stálého míchání sem také vlijeme vodu s vajíčky. Keškül za stálého míchání přivedeme k varu, a vaříme na mírném ohni další 2 minuty. Po té co keškül rozlijeme do misek, ozdobíme jej špetkou nastrouhaných pistácií.
Až tento recept vyzkoušíte, nezapomeňte napsat své zkušenosti do diskuze, která se nachází pod receptem.